ابزار و مواد لازم جهت رفوگری فرش

 

برای رفو‌کردن یک فرش نیاز به وسایل محکمی داریم که اضافه آن ها معمولا در منزل وجود دارد و می توانیم از آنان برای ترمیم و رفوی نصیب‌های زخم‌چشم فرش به کارگیری نماییم. اما احتمالا لازم باشد مواد لازم برای رفو کردن فرش را تنظیم کنیم. برای این که بتوانیم شایسته ترین فیض را در قضیه رفوگری فرش بگیریم بهتر میباشد از نخ، خامه و شیرازه‌ای به کار گیری کنیم که رفوگران فن‌ای از آنان برای رفو کردن استعمال میکنند. آنگاه که وسایل لازم برای رفونمودن فرش را تنظیم کردیم با صرف شکیبایی و اعتنا می توانیم فرش گرانبها خویش را به‌نیکی ترمیم کنیم. برای رفو کردن، وسایل تحت ما یحتاج هست:

قالیشویی مشهد

وسایل برشی و قیچی

وسایل برش که عبارتند از: شمشیر (تیز)، گوه تیز و سفت یا این که تیغ تیز کناره‌دار برای براندن فرش یا این که آراسته‌نمودن کناره‌های ساییده‌گردیده فرش. قیچی سبک‌خیس هم به‌مراد برش نخ یا این که خامه یا این که کوتاه‌نمودن پرز و ریشه استعمال میگردد.

 

سوزن

سوزن رفوگری (سفت) که ارتفاع تقریبی آن 5 تا 7.5 سانتیمتر باشد یا این که سوزن قلابدوزی (سفت) با نمره 3.5 و یا این که سوزن لباس دوزی درشت مثل سوزن جوالدوزی. گفتنی میباشد سوزن باریک در هنگام رفوگری فرش میشکند. به‌خواسته ردوبدل پرزهای جراحت‌چشم و رفو‌کردن نصیب‌های کچل‌گردیده فرش نیاز به یک سوزن خمیده مبل خوا هیم داشت.

 

نخ

شایسته ترین نخ برای رفوگری فرش، نخ فرش‌بافی لینن میباشد. زیرا این نخ از نخ‌های عادی سفت‌خیس میباشد. نخ لینن را می توانیم به رنگ‌های مختلفی و در صورت قرقره یا این که کلاف از دکان‌های فرش‌فروشی یا این که مبل‌فروشی یا این که از بخش فروش وسایل هنری در دکان‌های وسیع تنظیم کنیم. درصورتی که لازم باشد بخیه‌های رفو را روی فرش بزنیم می‌بایست رنگ نخ را به‌نحوی تعیین کنیم که با فرش ما هم خوانی لازم را داشته باشد. در شرایطی‌که قرار باشد طولانی تر بخیه‌ها در نصیب پشت فرش زده شوند نخ قهوه‌ای برای این فعالیت مطلوب خواهد بود. درصورتی که که برنده به تنظیم نخ لنین نشویم یا این که فقط بخش کوچکی از فرش نیاز به رفو داشته باشد می توانیم نخ درخشان (سفت) یا این که نخ پنبه‌ای عادی از دسته قطور آن را برای رفو کردن فرش به کار گیری کنیم.

 

انگشتانه

برای این که حین رفوگری فرش نوک تیز سوزن رفوگری در انگشتمان فرو نرود می‌بایست بدون شک در موقع انجام عمل از انگشتانه استعمال کنیم. همینطور قابلیت داراست با اعتنا به مدل ترمیمی که نیاز میباشد برای رفو کردن فرش صورت بپذیرد به وسایل و مواد ذیل نیز نیاز داشته باشیم.

 

شیرازه

شیرازه جناغی که پهنای تقریبی آن 0.5 سانتیمتر میباشد و رنگی متناسب با فرش داراست شایسته ترین مورد به‌مراد شیرازه‌دوزی در کناره‌های بی‌حفظ کننده فرش به شمار می‌رود. شیرازه را می‌اقتدار از فرش‌فروشی‌ها یا این که مغازه‌های وسیع خریداری کرد یا به‌رخ آنلاین آن را تنظیم نمود. گفتنی میباشد نوار جناغی که در لباس دوزی گزینه به کارگیری قرار می گیرد به‌مراد شیرازه‌دوزی فرش‌ها بیشتراز اندازه سبک میباشد.

 

ریشه

ریشه طولانی تر فرش‌ها از فرآورده پنبه میباشد. ولی ریشه‌هایی که از کالا پشم یا این که لینن تهیه و تنظیم گردیده‌اند نیز در برخی از دکان‌ها برای رفونمودن فرش موجود هست. ریشه را میتوانیم از دکان فرش یا این که مبل به‌چهره متری تهیه و تنظیم کنیم یا این که به‌رخ آنلاین آن را توصیه دهیم تا به‌خواسته رفو کردن فرش از آن به کارگیری کنیم. برای انتخاب متراژ ما یحتاج ریشه برای رفو کردن فرش کافی میباشد که دو راز فرش را اندازه‌گیری کنیم و به ازای هر متر از فرش متبوع نیم متر ریشه به‌چهره بیش تر‌خیس بگیریم.

 

خامه فرش‌بافی

خامه فرش‌بافی در مورد رفو کردن فرش شایسته ترین آیتم به‌مراد مالامال‌کردن نقاط ساییده‌گردیده و خالی فرش به‌وسیله گره و پرز نو می باشد. به این دلیل‌که خامه استحکام بالا و خواص ارتجاعی داراست و در قبال ساییدگی نیز مقاومت نیکی از خویش نشان میدهد. به‌خواسته تنظیم خامه می توانیم به یک فرش‌فروشی مراجعه کنیم یا کالا متبوع خویش را به تولیدکننده فرش توصیه دهیم. در حالتی‌که نتوانیم خامه متبوع خویش را تهیه و تنظیم کنیم می توانیم از کامواهای بافتنی پشمی که زمخت باشد و رنگ قابل قبولی داشته باشد برای رفوگری فرش خویش به کار گیری کنیم.

 

روکش، وصله و آستر

برخی از تولیدکنندگان برای رفوگری حاشیه‌های پوسیده‌ی فرش‌ها روکش‌های خاصی را ارائه می دهند. برای آستر و وصله می توانیم از مواد محکمی که در خانه داریم به کار گیری کنیم. مثلا تکه‌ای از یک دست سفت، ساک خرید، تکه کرباس یا این که روکش ماشین برای این فعالیت مطلوب میباشد.

 

قلاب

برای جایگزین‌کردن پرزهای ساییده‌گردیده یا این که رفو‌کردن، زدگی و تصحیح نخ‌های خارج‌زده چله از در میان پرز فرش مستلزم قلاب قلابدوزی پلاستیکی یا این که استیل هستیم.

 

وسایل لازم

رفو کردن فرش

مهیا‌سازی پیشین از رفو‌ کردن فرش

قبلی از رفو کردن فرش می‌بایست فرش را منزه کنیم. برای انجام این عمل میتوانیم اولیه روی فرش و آنگاه نصیب پشت آن را به‌وسیله جارودستی یا این که جاروبرقی پاک کنیم. در حالتی‌که فرش قابل شستشو باشد می بایست آن را با احتیاط بشوییم تا مبادا فرش هنگام شستشو صدمه بیشتری ببیند. شایسته ترین دوره برای رفو کردن یک فرش زمانی میباشد که هم خودمان وقت آزاد داریم و هم طفل‌ها در خانه حضور ندارند.

 

همینطور بهتر میباشد رفوگری فرش هنگامی صورت بپذیرد که روز پر‌نور و آفتابی باشد تا حین انجام این فعالیت به دیده‌هایمان فشار وارد نشود. در صورتیکه قالی یا این که فرش بزرگتر از آن باشد که بتوان آن را بر روی میز قرار اعطا کرد می توانیم روی چهارپایه‌ای کوتاه و یا این که یک باکس که بر روی آن کوسن گذارده‌ایم بنشینیم و برای این که کمرمان درد نگیرد به دیوار توکل بدهیم. هنگامی که وضعیت شل را یافتیم میتوانیم فرش را بر روی پایمان بگذاریم. همینطور می‌قدرت باکس‌ای کوچک را تحت فرش گذاشت تا از این نحوه بالا بیاید و بتوانیم آسوده‌خیس نصیب زخم‌چشم آن را ترمیم نماییم.

 

طریق رفو کردن فرش درباره با کناره‌های ساییده

به‌خواسته رفو کردن فرش درباره با حاشیه‌های ساییده‌گردیده فرش، کناره‌های پوسیده، ریشه پوسیده و مواقعی نظیر این‌ها می‌بایست شیرازه‌دوزی و یا این که پرداخت ریشه فرش صورت بپذیرد. گفتنی میباشد اولیه فعالیت در هر شیوه از طریق‌های مرتبط با رفوگری فرش این میباشد که نصیب‌های ساییده‌گردیده یا این که پوسیده را غیروابسته کنیم. این فعالیت را می‌بایست از عمیق‌ترین نصیب زخم‌دیدگی آغار کنیم.

 

نصیب جراحت‌چشم را با به کار گیری از قیچی پشم‌چینی، شمشیر و غیره از پشت فرش می بریم. تکه‌های قابل به کار گیری را نگه میداریم چون قابلیت و امکان دارااست برای رفو کردن به وجود آن ها نیاز بیابیم. اگر شدت ساییدگی حاشیه‌های فرش زیاد باشد یا این که قصد آن را داشته باشیم که حاشیه‌ها را تقویت کنیم تا از این شیوه پرداخت سفت‌تری انجام دهیم می‌بایست در صدر حاشیه فرش را بپوشانیم و آنگاه شیرازه را بدوزیم یا این که ریشه‌ها را وصل کنیم.

 

در‌صورتی‌که صرفا در هر دفعه تکه کوچکی از حاشیه ساییده‌گردیده را بر می داریم و همانطور که پیش می رویم ریشه یا این که شیرازه را می دوزیم، میتوانیم به‌خواسته صرفه‌جویی در حین از پوشاندن حاشیه‌های فرش صرف حیث نماییم. در هر چهره بهتر میباشد عملکرد کنیم حتی الامکان کمترین مقدار از کناره‌های فرش را ببریم.

 

رفو کردن فرش

رفو کردن فرش درباره با حاشیه های ساییده گردیده

طریق رفو کردن فرش درباره با لبه‌های پوسیده

برای رفوی فرش درباره با لبه‌های پوسیده آن می‌بایست در بالا لبه‌های ساییده‌گردیده را ببریم، حاشیه فرش را بپوشانیم و شیرازه‌ای را که رنگ آن با بدنه فرش تناسب دارااست بر روی کناره آن بدوزیم. می‌بایست روی شیرازه را به‌نحوی بر روی فرش بگذاریم که کناره شیرازه فرش با مسافت 0.5 سانتیمتری از حاشیه فرشمان قرار بگیرد. حدودا 2.5 سانتیمتر از شیرازه فرش را از هر رمز فرشمان پشت فرش بر می‌گردانیم. آن‌گاه شیرازه را با استعمال از سوزن رفوگری پهناور و نخ فرش‌بافی با زدن یک‌سری بخیه کوتاه به فرشمان می دوزیم.

 

هر از گهگاه نیز می بایست کوک زیگزاگ بزنیم. ستون بخیه‌ها را با مسافت 2.5 سانتیمتری از حاشیه شیرازه میزنیم. بعد به مقدار 289 سانتیمتر از شیرازه فرش را در هر رمز فرش به سمت ذیل بر می‌گردانیم و به ‌صورت اریب تا میزنیم. در مرحله آن‌گاه شیرازه فرش را بر روی کناره پشتی فرشمان تا می زنیم. انتهای شیرازه را می‌بایست به‌نحوی به نصیب پشت فرش بدوزیم که فقط حدود 0.5 سانتیمتر از شیرازه را بگیریم.

 

روش رفو کردن فرش درباره با پاره گی

در شرایطی‌که پاره‌گی فرش پوسیدگی چندانی نداشته باشد میتوانیم برای ترمیم‌کردن فرش حاشیه‌های پاره گی آن را به هم بدوزیم. برای انجام این عمل می‌بایست پاره گی فرشمان را از نصیب ذیل با به کار گیری از سوزن رفوگری وسیع و نخ فرش‌بافی به صورت پس‌و‌پیش بدوزیم. می بایست اعتنا داشته باشیم که راز آزاد نخ بعداز تمام‌شدن دوخت، در نصیب پشت فرشمان باقی بماند و در پایان فعالیت راز نخمان را به بلندی 1.5 سانتیمتر ببریم. آن گاه می‌بایست دستمان را بر روی حیطه‌ای که دوخته شده‌است بکشیم تا صاف شود و موقعیت برآمده نداشته باشد. در مرحله انتها تکه نواری از شیرازه را از نصیب پشت بر روی حوزه‌ ترمیم‌یافته میدوزیم.

 

رفو کردن فرش پاره

رفو کردن فرش پاره

طریق رفو کردن فرش درباره با پوسیدگی کناره‌های فرش

در شرایطی‌که که ساییدگی و جداشدگی فرش را به محض مشاهده آن ترمیم کنیم دوختن روکش بر روی کناره کهن فرشمان به‌خواسته تقویت‌نمودن حاشیه‌های آن کفایت خواهد کرد. البته در شرایطی‌که نصیب ساییده را به هم اکنون خودش رها کنیم تا آن که ساییدگی حاشیه‌های فرش به نصیب چله رسد و تار و پود فرش مشخص شود و گره‌ها یا این که پرز فرش درآید می‌بایست قسمتی از قلابدوزی فرش را ببریم و کناره‌ها را با استعمال از کناره و یا این که روکش تازه مجددا پرداخت کنیم. در صورتی‌که یک‌سری بخش کوچک از فرشمان شکسته و ساییده گردیده باشد آستر‌کردن تمام فرش مطلوب‌ترین طرز ترمیم برای آن خواهد بود. بعد می توانیم نصیب‌های ضعیف فرش را با به کار گیری از مواد سفت ترمیم و رفو نماییم.

 

شیوه رفو کردن فرش درباره با سوختگی

گهگاه پیش میاید که فرش بر اثر بی‌دقتی و بی‌توجهی درباره با گذاشتن ظروف داغ طعام بر روی آن مبتلا سوختگی می گردد. درین وضعیت یک طریق برای ترمیم‌کردن چنین آسیبی پیشنهاد میگردد و آن این میباشد که در حالتی‌که سوختگی فرش درین حد باشد که پرزهای آن به شرایط خوابیده درآمده باشد برای رفو کردن فرش می توانیم تکه یخی را روی پرزهای فرش بگذاریم تا مجدد به وضعیت نخستین خویش برگردند. پس از انجام این عمل و برای این که فیض بهتری در رفو کردن فرش به دست بیاوریم میتوانیم سطح فرشمان را برس بکشیم.

 

فرش سوخته

رفو کردن فرش سوخته

روش رفو کردن فرش درباره با سوختگی فرش ماشینی

برای رفوگری فرش ماشینی در نصیب‌هایی از آن که به‌رخ عمیق‌خیس سوخته‌اند می‌بایست نصیب‌های سوخته را با به کار گیری از یک کاتر یا این که قیچی باریک از فرش غیر وابسته نماییم. در مرحله بعد از آن بایستی از نصیب‌های سلامت فرشمان پاره ای پرز که با نصیب‌های سوخته همرنگ میباشد گزینش نماییم و با یاری چسب آن را به نقاط سوخته متصل کنیم.

 

طرز رفو کردن فرش درباره با سوختگی سیگار

در شرایطی که فرش بر اثر افتادن سیگار بر روی آن در گیر سوختگی گردیده باشد برای ترمیم‌ نصیب‌ سوخته و زخم‌چشم‌ی آن در آغاز می‌بایست بر روی نصیب سوختگی سمباده بکشیم و بعد از آن اضافات آن را با به کارگیری از جاروبرقی تمیز کنیم. در مرحله بعدی از عمل رفوگری فرش می‌بایست با امداد قیچی اختصاصی ابرو بخش‌های جداشدنی را ببریم و غیر وابسته کنیم. در صورتی‌که در‌این مرحله از رفو کردن هنوز اثر سوختگی بر روی فرش باقی باشد می توانیم با استعمال از محلولی که آب‌اکسیژنه یک بخش و آب روستا نصیب آن را تشکیل می دهد و با امداد تکه‌ای پارچه روی نصیب سوخته فرش بکشیم تا رنگ سوختگی پاک بشود. در انتها فعالیت نیز بایستی نصیب سوخته فرش را به‌نیکی بشوییم و کم آب نماییم.

 

روش رفو کردن فرش درباره با سوختگی با زغال قالیشویی مشهد 

به‌مراد رفو‌نمودن فرش درباره با سوختگی آن که بر اثر زغال ساخت گردیده باشد می‌بایست بعداز کوتاه‌نمودن پرزهای سوخته فرش محل سوختگی را با استعمال از شامپو فرش بپوشانیم و بعد اذن دهیم که کم آب شود. بعداز کم آب‌کردن بایستی سطح رویی فرش را جاروبرقی بکشیم. در حالتی‌که که لکه سوختگی هنوز بر روی فرش مانده باشد می توانیم برای رفو کردن فرش از محلول رنگ‌بر ضعیف به‌خواسته تمیز‌کردن اثر سوختگی به کارگیری نماییم. بعداز به کارگیری از محلول رنگ بر می بایست فرش را بشوییم و کم آب کنیم.

 

برای این که قسمتی از فرش که آن را شسته‌ایم زودتر کم آب شود میتوانیم وسیله قطوری را در نصیب زیرین آن بگذاریم تا بر اثر جریان‌یافتن هوا در آن نصیب مراحل کم آب‌شدن فرش سریع‌خیس رخداد بیفتد. نکته‌ای که بایستی اعتنا کافی به آن معطوف گردد این میباشد که هیچ زمان نباید از صابون خانگی برای شستن فرش بهره برد و همینطور نباید فرش را بیشتراز حد تر کرد. نکته دیگر این که برای رفو کردن فرش درباره با سوختگی‌های عمیقی که ممکن میباشد برای آن پیش بیاید بایستی فرش را به مرکز ها قالی‌شویی بسپاریم.

 

روش رفو کردن فرش درباره با سوختگی با اتو

در حالتی‌که شدت سوختگی فرش با اتو ضعیف باشد و صرفا درین حد باشد که رنگ فرش زردرنگ گردیده باشد میتوانیم با استعمال از یک پیاز به رفونمودن فرشمان بپردازیم. برای انجام این عمل می‌بایست یکی پیاز را به 2 نصیب تقسیم کنیم و بعد از آن آن را بر روی سوختگی فرش در اختیار بگذاریم. در مرحله بعدی فعالیت بایستی نصیب سوخته فرش را بشوییم و کم آب کنیم تا به این ترتیب لکه‌ای که بر اثر سوختگی با اتو ساخته شده است زدوده شود.